Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител изиска съдействие от работодателите и кметовете във връзка с разпространението на новия коронавирус

28 февруари 2020 14:20,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 491

Областният управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски изпрати писма до работодателските организации и кметовете на общините по повод променящата се епидемиологична обстановка с разпространението на новия коронавирус COVED-19. Това стана след отправено искане от директора на РЗИ – Сливен и публикувани в сайта на здравната инспекция препоръки за намаляване риска от заболяване и разпространение на коронавируса.

Областният управител изиска от регионалните представителства на Търговско-промишлената палата, Асоциацията на индустриалния капитал, Индустриалната стопанска асоциация, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Съюза за стопанска инициатива да информират за препоръките на РЗИ всички работодатели от областта, които членуват в техните структури и с които поддържат контакти. Работодателите следва да подават текущо, в много кратък срок информация за работниците и служителите, които са пребивавали и са се завърнали от континентален Китай, Макао, Хонгконг и Тайланд след 3 февруари и от Италия – след 23 февруари. Информацията може да бъде предоставяна на електронния адрес на областната администрация governments@regionsliven.com, на тел. 044/663202, на факс 044/616699 или на адрес: Сливен, ул.“Димитър Добрович“ 3. „Предвид сериозността на проблема, разчитам информацията да стигне до максимален брой работодатели“, заявява областният управител. Отделно Чавдар Божурски изпрати писма с искане за съдействие до ръководствата на „Е.Миролио“ ЕАД и „Лемприер Уул“ ЕООД.

Във връзка с направените от РЗИ препоръки за намаляване риска от заболяване и разпространение на новия коронавирус, областният управител сезира кметовете на общините. Той отправи молба чрез кметовете и кметските наместници на населените места, както и чрез поверените им общински структури, да се установят лицата, които са се завърнали от рисковите държави, като се обърне внимание и на неорганизираните пътувания в посочените страни. Информацията трябва да бъде предоставена в Областния кризисен щаб до 10 март. Данни могат да се подават текущо от служебни лица и граждани на телефоните, електронния и пощенския адрес на администрацията, за да се осъществи своевременно оказване на помощ и съдействие.

Лицата, за които се установи нужда от болнично лечение, ще бъдат приемани в инфекциозните отделения на областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и Военната болница към ВМА в Сливен. Отделенията разполагат съответно с 30 и 10 легла. Има готовност за разкриването на допълнителни легла при необходимост, информираха от РЗИ.