Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев награди победителите и участниците в 56-ата Лекоатлетическа щафета „Освободител“

03 март 2020 14:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 618
---

Рекорден брой училищни отбори се включиха в 56-ото издание на Лекоатлетическата щафета „Освободител“. Общо 23 отбора взеха участие в тазгодишната надпревара. Те бяха разпределени в три възрастови групи – момичета и момчета от 5 до 7 клас, както и юноши и девойки от 8 до10 клас и 11-12 клас. Трасето от 1200 м беше разделено на 8 състезателни поста и пробягано от отбори, включващи по равно 4 момичета и момчета.

След финалната права наградите на победителите бяха връчени от кмета на Община Сливен Стефан Радев, който поздрави всички участници в надпреварата и им пожела да надграждат постигнатото и да бележат още повече успехи в начинанията.

„Мили деца, радвам се че такъв голям интерес предизвиква традиционната Третомартенска щафета. Имаме рекорден брой участници през тази година. Пожелавам да става все по-голяма щафетата и все повече участниците в нея. На вас ви пожелавам да сте здрави, да продължавате да покорявате своите върхове и винаги да намирате време, енергия и настроение за спорт. На всички честит национален празник!“, заяви по време на награждаването Стефан Радев.

В първа възрастова група от 5 до 7 клас победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински“. Второ място завоюваха учениците от ОУ „Димитър Петров“, а на трето се класираха от СУ „Константин Константинов“.

Във възрастовата група от 8 до 10 клас първото място заеха учениците от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. На второ се класираха лекоатлетите от ППМГ „Добри Чинтулов“, а на трето – от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“.

В трета възрастова група 11-12 клас победители са от ППМГ „Добри Чинтулов“. След тях на почетната стълбичка се подредиха от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, следвани от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“.

За всеки участник в надпреварата бяха предвидени индивидуални награди, осигурени от Община Сливен. За победителите на първо, второ и трето място бяха осигурени купи, медали и спортни якета.

Организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК по лека атлетика в Сливен.

03.03.2020 г.

Снимки

---------------------------