Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мерките, които предприе Общинският кризисен щаб срещу COVID-19, вече се изпълняват

09 март 2020 18:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 622
---

Всички мерки, които днес предприе Общинският кризисен щаб, вече се изпълняват с необходимата сериозност и отговорност. Това обяви говорителят му инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ към Община Сливен.

„Вече има доставени дезинфектанти в общинска администрация. Те ще бъдат раздадени на възлови места, където има струпване на хора и масова посещаемост. Разпоредено е неколкократно на ден да се почиства подът, санитарните възли, вратите, бариерите, така че да гарантираме на гражданите едно по-безопасно пребиваване в администрацията“, посочи инж. Кънева.

Тя допълни, че част от тези мероприятия, които бяха набелязани на днешното заседание на щаба, бяха изпълнени още миналата седмица. Проведени са срещи с всички кметове и кметски наместници на населени места. Със заповед на кмета бяха забранени прояви на спортни и културни мероприятия. Тази забрана е валидна към днешна дата и продължава да се изпълнява.

„След днешните решения бяха подготвени писма до търговските фирми, до банките, социалните заведения, културните институции, които да вземат съответните мерки. В търговските вериги очакваме да се прави дезинфекция и отвътре (на количките, бариерите). В социалните заведения са забранени свижданията. При тях се въвежда пропускателен режим за техните доставчици на храна, медикаменти“, каза още говорителят на Общинския кризисен щаб.

От транспортните фирми е изискано да се прави минимум веднъж дневно дезинфекция на транспортните средства, за начална и крайна спирка, в това число и автогара Сливен. Освен поддържане на хигиената, към банките препоръката е и дезинфекция на банкоматите, както и онлайн изпълнение на услугите, които предоставят и където е възможно.

„Другото, което днес беше изпълнено, е срещата със здравните медиатори. Беше им поставено изискване за по-добра и широка информираност сред рисковите групи, предимно от ромско население или такива, които имат по-ниска образованост“, допълни инж. Снежана Кънева и подчерта, че очаква това да е и добрата политика на общината от гледна точка превенцията срещу COVID-19.

09.03.2020 г.