Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как ще продължи efbet Лига след края на редовния сезон?

09 март 2020 16:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 1162
 efbet

Макар и все още да сме значително далече от края на футболните сблъсъци в професионалната лига, можем спокойно да погледнем какви изпитания очакват родните отбори след края на сезона. Както обикновено се случва, според представените резултати изпращаме отбори за участие във всички престижни европейски турнири, където се премерват сили с някои от най-елитните футболни грандове. В сайтът за спортни залози и казино на efbet може да се открият и коефициентите за различните отбори и срещи.

Ето какво следва според правилата на БФС в края на сезона.

Първите два отбора се класират за квалификационните кръгове съответно на Шампионска лига и Лига Европа за следващия сезон. 4-тото място е интересна позиция и позволява правото за бараж, ако един от 3-те отбора в челната тройка и също така е носител на Купата на България, тогава 3-тият отбор автоматично се класира директно за Лига Европа, докато 4-тият отбор получава шансовете да отиде на Бараж за Лига Европа и съответно да завоюва своето право за място. Разбира се, ако носителят на купата не е в челната тройка, тогава това правило отпада. На баражи за Лига Европа отиват онези отбори, които не са успели да се класират директно.

Те съответно се взимат от първата 6-ца на първенството и са или 3-ят или 4-ят отбор в зависимост от горното условие, но вторият отбор идва от втората шестица и конкретно онзи отбор, който заема 7-то място в крайното класиране.

За съжаление отборът, който завършва на последно място няма право да се защити и да се бори за място в лигата през следващия сезон, а автоматично отпада във Втора лига за следващия сезон. Отборите на 12-то и 13-то място трябва да се борят за своето място срещу 2-ри и 3-ти отбор от Втора лига. По този начин можем да бъдем сигурни, че онези отбори, които имат най-голямо желание за игра ще трябва да го докажат. Първият отбор от Втора лига автоматично минава в Първа лига през следващия сезон.

По този начин правилата предлагат по-сериозно родно участие на отбори в евро турнирите. Автоматично имаме шансове да изпратим поне 5 отбора общо и в двата престижни европейски турнира. За съжаление баражите не винаги са достъпни в родния ефир, макар и често да са достатъчно зрелищни. В такива моменти можем да бъдем благодарни на родните букмейкъри като ефбет, които позволяват да се следят плейофите на живо, а онези, които използват мобилно приложение ще могат да носят спортните емоции навсякъде.

Разбира се, подобни изпитания може да се сторят доста висока летва за родните футболисти, но това далеч не е невъзможна мисия. Понякога сме ставали свидетели на невероятни обрати, а и подозираме, че мнозина не са забравили класирането на Лудогорец в Шампионска лига срещу Стяуа. Практически след края на първенството можем да направим кратка футболна пауза и след това да видим сериозни зрелища и първи опити за влизане в евро турнирите. Добрата новина е, че през последните няколко години имаме участие в същите и можем да се надяваме, че в края на този сезон ще можем да изпратим повече от един български отбор.