Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител препоръчва мерки за превенция срещу разпространението на коронавирус

17 март 2020 12:42,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 571

Областният управител Чавдар Божурски препоръчва на управителите на магазини за хранителни стоки да определят период от време, през който приоритетно да бъдат обслужвани възрастните клиенти с оглед на уязвимото им здравословно състояние. Повод за препоръката са постъпилите в Областния кризисен щаб сигнали за струпване на чакащи възрастни лица на опашки в търговските обекти. Чавдар Божурски призова още хората от третата възраст да се възползват от възможността, която им предостави община Сливен, с разкриването на горещ телефон, на който се подават заявки за покупки на лекарства и храни от първа необходимост за самотноживеещи и лица със затруднения. Такива телефони ще бъдат разкрити и в останалите общини на областта, за което гражданите ще бъдат своевременно информирани.

Областният управител апелира гражданите да подават сигнали на горещите телефони или на тел.112 в случаи на опити за измами, за нарушаване на домашна карантина или за лица, които са се завърнали от рискови държави, но не са уведомили здравните власти. Публикуването на сигналите в социалните мрежи, вместо веднага да бъдат информирани институциите, забавя реакцията на компетентните органи и създава риск за здравето на околните.

В четирите общини на област Сливен вече се създават съвместни екипи от представители на МВР и общинските администрации, които ще извършват проверките за спазване на домашната карантина съгласно взетото решение на последното заседание на Областния кризисен щаб. С решение на щаба общинските кметове и общинските съвети следва да обмислят възможностите за съкращаване на срока на действащия вечерен час за непълнолетните с цел превенция срещу разпространението на коронавирус.