Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният кризисен щаб откри гореща линия за сигнали

17 март 2020 17:14,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 548

Областният кризисен щаб разкрива гореща телефонна линия във връзка със създалата се обстановка с разпространението на инфекции, причинени от новия коронавирус.

Всеки работен и почивен ден, от 9,00 до 17,30 часа, на тел. 0882 94 75 94 гражданите могат да подават сигнали за констатирани от тях нарушения на противоепидемичните мерки, сред които: информация за пристигнали от рисковите държави лица, които не са се свързали със здравните органи; неспазване на наложена задължителна домашна карантина; струпване на много лица; нарушения на разпоредените правила за дейността на търговските обекти и други.

Сигнали могат да бъдат подавани и на официалната електронна поща на областната администрация governments@regionsliven.com.

Целта е да се окаже съдействие на здравните и правоохранителните органи за адекватна реакция, за да се ограничи риска от разпространението на коронавируса и да се окаже помощ на застрашените лица.

„Разчитаме на гражданите и тяхното отговорно поведение в тази неблагоприятна обстановка. Убеден съм, че с взаимни усилия ще се справим по-успешно“, заяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски.