Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Важно съобщение за домоуправителите, собствениците и ползвателите на апартаменти

18 март 2020 15:22, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 622
---

Община Сливен се обръща с препоръка към живеещите и ползващи общите части в жилищните сгради във връзка с обявеното от Народното събрание на 13 март извънредно положение на територията на България, както и препоръките на Националния оперативен щаб по повод разпространението на COVID-19 и обявената от Световната здравна организация пандемия. Разработени са препоръки за необходимите мерки.

 

- Извършване на ежедневно засилено дезинфекциране на общите части на сградата;

 

- Редовно проветряване на общите части на сградата;

 

- Избор на дезинфектант

 

- Почистващите продукти, използвани в рутинните санитарно-хигиенни дейности трябва да бъдат заменени с дезинфектанти

 

- Дезинфектантът, който ще се избере, трябва да е разрешен от Министерството на здравеопазването. Министерството на здравеопазването поддържа на страницата си в интернет Регистър на биоцидите, за които има издадено разрешение за предоставяне на пазара. Регистърът се актуализира най-малко веднъж месечно

 

- В зависимост от обектите и повърхностите, които ще бъдат третирани, дезинфектантите трябва да бъдат разрешени за Продуктов тип 2 „Дезинфектанти и алгициди, които не са предназначени за пряка употреба върху хора или животни“ и/или Продуктов тип 3 „Ветеринарна хигиена“ и/или за Продуктов тип 4 „Област на употреба, свързана с храни и фуражи“

 

- Необходимо е да се избере дезинфектант, ефективен по отношение на вируса. Не търсете изписването на името COVID-19 на етикета! Достатъчно е в областта на употреба на дезинфектанта, описана на етиката, да е вписано вирусоцидно действие или частично вирусоцидно (вируси с обвивка) действие. Препоръчително е да се избере дезинфектант, постигащ ефективност при по-кратко време на въздействие (до 15 минути)

 

- Установяване на критични точки и кратност на обработките

 

*За всеки обект се определят критичните точки, които подлежат на дезинфекция.

 

Критични точки са всички повърхности, свързани с голям трафик на хора, както и често докосваните повърхности (подове, дръжки на врати, прозорци; ключове за осветление, бутони на асансьори, парапети; домофони и много други често докосвани с ръцете повърхности), като същите подлежат на ежедневна дезинфекция.

 

Обръща се внимание, че всички масови мероприятия са забранени и посочените мерки, следва да бъдат предприети без провеждането на общи събрания.

Файлове

Препоръки и мерки [131KB]

Portable Document Format File