Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДИСТАНЦИОННА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА В ОУ "ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА"

19 март 2020 10:04, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 4 години, брой четения: 1622

Психологичната подкрепа и консултиране имат важна роля в процеса на подкрепа не само за учениците, но и на техните семейства. Затова е важно да продължим работата си с тях, макар и дистанционно в настоящите условия. Възможностите за социално взаимодействие са важни в развитието на езика, мисленето и нравствените разсъждения на децата.

Консултирането онлайн се използва широко от специалистите в сферата на психичното здраве – психолози, психотерапевти и други. Отдавна са познати неговите предимства, някои от които: навременност на интервенцията, удобство, повишаване на достъпността на услугите. При психологическото консултиране онлайн контактът между психолога и детето се осъществява чрез различни приложения за аудио и видео-връзка като Skype, Viber, Messenger, WhatsApp и пр. За една качествена и ползотворна онлайн консултация е необходимо двете страни да разполагат със сходно приложение за комуникация и достъп до интернет, но дори когато тези условия не са налице, консултацията би могла да се проведе в стандартен телефонен разговор.

Когато са заедно хората и общностите са издръжливи, вярват в позитивния изход, креативни са и имат способността да се справят успешно с кризите. В условията на глобална заплаха, ефективното преодоляване на надвисналата опасност се основава на личната отговорност, сътрудничеството, взаимната подкрепа и солидарността! За съжаление настъпилата вирусна инфекция поразява не само нашето тяло. Не по-малко страшно е, че заплашва да увреди и нашата психика… И докато лекарите работят денонощно, за да открият оръжието, с което да спечелят битката за нашия живот, то на полето на психиката сражението е в собствените ни ръце. От нас зависи дали ще излезем от тази битка и ще запазим достойнството си на човеци.

Във връзка с COVID-19 и установената дистанционна психологическа подкрепа при ОУ "Елисавета Багряна" гр. Сливен учениците, родителите и учителите имат възможност да се обърнат за психологическа помощ или съвет към нашия специалист- Татяна Николова /тел. 0876674282, email: tatyana_nikolova@yahoo.com, https://www.facebook.com/groups/3470183029664721/

Ще се справим заедно!