Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Честваме 176 години ОУ "Панайот Хитов"

22 март 2020 13:19, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 4 години, брой четения: 1665
ОУ "Панайот Хитов"

На днешната дата нашето училище чества рожден ден! 176 години отдаденост към нашите деца, родители, колеги! И въпреки ситуацията, която не ни позволява да отбележим празника по подобаващ начин, ние, ръководството и екипът на ОУ "Панайот Хитов", искаме да пожелаем на нашите ученици, техните родители и сътрудници да бъдат все така отдадени на каузата за едно по-добро образование в приятна и стимулираща среда!

В края сме на една седмица, в която цялото българско образование беше изправено пред предизвикателството да обучава своите ученици, посредством новите информационни технологии.

В същата сила това се отнасяше и за Основно училище „Панайот Хитов“ , независимо, че вече втора година сме част от семейството на иновативните училища, независимо, че сме едни от малкото училища, които използват „Училище в облака“. И защо казвам всичко това , защото в нашето училище се обучават и деца със специални образователни потребности, за които обучението в стандартната класна стая и кабинети на различни педагогически специалисти са предизвикателство, с което ние се сблъскваме всеки ден.

В началото на тази толкова различна за нас седмица, аз и моите колеги от ОУ „Панайот Хитов“ преминахме през цялата палитра от чувства – от тревогата и безсилието, през мобилизацията, помощта и подкрепата до всички трудности и накрая стигнахме до удовлетворение , че сме успели да бъдем полезни на своите ученици.

Така на помощ дойдоха нашите млади и иновативни администратори на G-suit , които положиха неимоверни усилия да помогнат на всички колеги, да обяснят, че няма нищо страшно, че всяко предизвикателство е едно ново начало. В понеделник, 16 март стартирахме с виртуални класни стаи за всички класове и група за личностно развитие.

Обучението и консултирането на децата със специални образователни потребности премина не само с материалите, качени в групата за личностно развитие, комуникацията с родители и деца не беше прекъсната, благодарение на социалните мрежи , Вайбър, телефонни обаждания и електронна поща.

В този толкова труден за нас момент, всъщност всички разбрахме, какво е да имаш екип зад гърба си, който да ти подаде ръка в труден момент, да споделя опит и материали.

И не на последно място искам да благодаря и на нашите родители, които бяха неотлъчно до нас в тези трудни дни, подкрепяха ни, съдействаха ни , разбираха ни! В тяхно лице ние спечелихме партньори в най –важния за нас и за тях процес - обучението и възпитанието на децата!

И днес денят е почивен, но нашите мисли са насочени отново към утрешния ден, с това какво и как ще направим , за да подарим на децата си най- доброто бъдеще!

 

Татяна Колева, училищен психолог