Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Привържениците на Левски София дариха 1.5 милиона на клуба

25 март 2020 15:22, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 771
efbet

Футболните фенове на Левски София се представиха като ключов спонсор за клуба и в разстояние на един месец събраха и дариха милион и половина български лева на любимия отбор. Столичният гранд от Герена е благодарен за невероятната финансова подкрепа от хората, които пълниха стадионите преди спирането на Ефбет лига, заради обявеното извънредно положение в страната свързано с пандемията от Коронавирус (Covid-19).

Левскари от цялата страна са загрижени за съдбата на отбора, която все още е неопределена. Клубът беше натрупал сериозни дългове към НАП, но освен тях изпитваше затруднения с плащанията към футболисти и ръководни фактори. Днес на стадион „Георги Аспарухов“ се диша по-леко, тъй като немалка част от задълженията са покрити и се очаква положително развитие.

Как изглеждат нещата в Левски към 22 март, 2020 година

 

Въпреки, че се прокрадва оптимистична нотка, не може да се твърди, че състоянието на футболния клуб Левски София е добро. В последно време от синия лагер започват да спрягат различни имена на състезатели за продажба, като парите ще бъдат използвани, за да се постигне главната цел, а именно завършване на сезона, ако такъв въобще се състои заради обявената криза във връзка със заразната инфекция „Covid-19”. Най-силният човек на Герена – Павел Колев вече обяви, че силен спонсор се е отказал да финансира клуба, заради обявената пандемия.

Все още не се знае, дали компанията за спортни залози и хазартни игри – EFBET, ще се ангажира да поеме сините. Един от най-големите букмейкъри заяви, че е готов да подпомага финансово левскарите, но при условие, че бизнесменът в странство – Васил Божков се откаже от собствеността върху отбора. На този етап обаче няма ясни и изчерпателни данни какво и как ще се случи в бъдеще. Всичко това лежи на плещите на ръководството на футболния тим.

В последно време пък все по-често се говори, че българският спортен тотализатор ще спонсорира Левски. Премиерът Бойко Борисов спомена в интервю, че това е възможно да стане. Очаква се официалното решение по този въпрос, като при развитие новината ще бъде публикувана.

Какви са изгледите отбора на Левски да продължи напред?

 

Без значение от стотиците статии свързани с футболния тим на Левски, в които се изказват спортни специалисти, икономисти, бизнесмени и какви ли не други хора, не можем да твърдим със сигурност, дали отборът ще продължи да съществува след края на сезона, ако такъв има. Финансовите неуредици все още не са изгладени, а феновете не могат да спонсорират отбора вечно.

По медиите се спрягат какви ли не възможни спонсори, но кой ще дава парите още не се знае. Официалният спонсор на Левски в лицето на Ню Геймс, който стопанисва бранда „Национална лотария“ заяви желанието си да бъде обявен в несъстоятелност. Обявявайки фалита си фирмата няма да може да продължи да подкрепя сините, тъй като не разполага с нужните средства.

Благородните запалянковци на 26-кратните български шампиони тръпнат в очакване на развръзката. Те наистина заслужава да разберат, какво ще вещае бъдещето на отбора, защото направиха немалко за него в последно време. Към актуалния момент милиони сини сърца в цяла България се вълнуват за това какво ще стане с отбора им и дали ще се появи ангел спасител, с чиято помощ кризата да приключи и отново да се наслаждават на любимците си на зеления килим. Разбира се, можете да очаквате още много вести свързани с отбора на народа в България.