Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител свика работна среща във връзка с разпространението на коронавирус

26 март 2020 17:53,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 500

Вероятното увеличаване на гражданите, засегнати от разпространението на коронавирусни инфекции в Сливенска област, и готовността на държавните и местните структури за реакция в усложнена обстановка бе тема на работна среща, свикана на 26 март от областния управител Чавдар Божурски. В нея участваха директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, директорът на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков, кметът на община Сливен Стефан Радев, зам.кметът Пепа Чиликова, началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов.

На срещата бяха обсъдени варианти за използването при необходимост на помещения и сгради с леглови фонд и санитарно-хигиенни условия за провеждането на задължителната карантина при съмнения за коронавирус. Целта е да бъде осигурена изолация за лица, които нямат възможност да направят това в собствените си жилища или на други адреси. Направените предложения ще бъдат изпратени до Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването.

Подготовката за посрещането на повече случаи на зараза ще върви в област Сливен едновременно с разширяването на мрежата от доброволци.

На контролно-пропускателните пунктове, разкрити в Сливен и Нова Загора, служителите на реда ще разполагат с информация за лицата, които са под домашна карантина. Целта е да се засили обхвата и качеството на осъществявания контрол срещу разпространението на COVID–19, като се предотвратяват опитите за неспазване на домашната карантина.

Ще бъдат прецизирани местата на разкритите контролно-пропускателни пунктове. Целта е жителите, работещите и бизнеса в кварталите „Речица“ и „Дебелата кория“ да нямат затруднения при придвижването си и да бъдат пропускани през пунктовете при облекчен режим.

„Работим в много добра координация с всички структури, с община Сливен и останалите общини в областта. Правим всичко възможно, за да решаваме проблемите на гражданите и бизнеса според дадените ни правомощия. Дължим благодарност на хората за проявеното разбиране и отговорност. Всеки трябва да е наясно, че липсата на отговорност създава риск не само за него, а и за здравето на близките му и околните“, каза областният управител Божурски.