Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19

26 март 2020 17:59, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 години, брой четения: 1053
---

Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия.

Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв.

Нека бъдем солидарни!

 

Повече информация можете да намерите тук: https://dmsbg.com/16648/dms-solidarnost

Друга възможност за подпомагане на лечебните заведения е дарителската сметка на МЗ:

 

IBAN BG91BNBG96613300129302

 

BIC BNBGBGSD

 

Булстат на Министерство на здравеопазването: BG 000695317

 

В подкрепа на Министерството на здравеопазването Българският червен кръст е създал организация за приемане и съхраняване на дарения – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и други, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, ранно откриване и лечение на новия коронавирус. Даренията в натура се приемат в централната складова база на БЧК в с. Лозен, ул. Половраг 29.

 

Източник: Министерството на здравеопазването