» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител свика работна среща във връзка с разпространението на коронавирус

26 March 2020 17:53,
Emission of: District Sliven 4 years ago, number of readings: 501

Вероятното увеличаване на гражданите, засегнати от разпространението на коронавирусни инфекции в Сливенска област, и готовността на държавните и местните структури за реакция в усложнена обстановка бе тема на работна среща, свикана на 26 март от областния управител Чавдар Божурски. В нея участваха директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, директорът на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков, кметът на община Сливен Стефан Радев, зам.кметът Пепа Чиликова, началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов.

На срещата бяха обсъдени варианти за използването при необходимост на помещения и сгради с леглови фонд и санитарно-хигиенни условия за провеждането на задължителната карантина при съмнения за коронавирус. Целта е да бъде осигурена изолация за лица, които нямат възможност да направят това в собствените си жилища или на други адреси. Направените предложения ще бъдат изпратени до Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването.

Подготовката за посрещането на повече случаи на зараза ще върви в област Сливен едновременно с разширяването на мрежата от доброволци.

На контролно-пропускателните пунктове, разкрити в Сливен и Нова Загора, служителите на реда ще разполагат с информация за лицата, които са под домашна карантина. Целта е да се засили обхвата и качеството на осъществявания контрол срещу разпространението на COVID–19, като се предотвратяват опитите за неспазване на домашната карантина.

Ще бъдат прецизирани местата на разкритите контролно-пропускателни пунктове. Целта е жителите, работещите и бизнеса в кварталите „Речица“ и „Дебелата кория“ да нямат затруднения при придвижването си и да бъдат пропускани през пунктовете при облекчен режим.

„Работим в много добра координация с всички структури, с община Сливен и останалите общини в областта. Правим всичко възможно, за да решаваме проблемите на гражданите и бизнеса според дадените ни правомощия. Дължим благодарност на хората за проявеното разбиране и отговорност. Всеки трябва да е наясно, че липсата на отговорност създава риск не само за него, а и за здравето на близките му и околните“, каза областният управител Божурски.