» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Нашата съгражданка Иванка Денева е номинирана за националната награда „Йордан Йовков”

03 November 2010 13:48,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1222
снимка

През 2010 г., отбелязва на 130-годишнината от рождението на големия български хуманист и стилист Йордан Йовков. Тази година е юбилейна. Нашата съгражданка Иванка Денева е номинирана за националната награда „Йордан Йовков”.

Експертна комисия от представители на творческите съюзи в страната, издателства, община Добрич, Сдружението на добричките писатели и Дом-паметник „Йордан Йовков” номинира утвърдени творци на словото за престижната литературна награда „Йордан Йовков”. Съгласно статута, тя е учредена и се присъжда на пет години в Добрич „приживе на български автори за значителни художествени постижения в съвременната българска литература в духа на Йовковата литературна традиция” и „може да бъде съпътствана от отличие за принос в научното изследване и популяризиране на Йовковото литературно наследство”.

Сред номинираните се нареждат още имената на писатели като Анчо Калоянов, Георги Мишев, Здравка Евтимова, Кольо Георгиев, Мюмюн Тахир, Никола Радев, Пелин Пелинов, Стефан Цанев и др. Университетските преподаватели и литературоведи проф. Светлозар Игов и проф. Милена Кирова, както и Любомир Котев и Петър Кънев, са номинираните за отличието за изследване.

Files

инфо [43.0KB]

Unknown file type