» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител прие декларация на лекарите от протестния митинг проведен на 01.11.2010 г. в Сливен.

03 November 2010 15:58,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1077
снимка

На 3 ноември 2010 г, група лекари от Сливен връчиха на областния управител г-н Марин Кавръков, декларацията от протестния митинг проведен на 01.11.2010 г. в Сливен.

Декларацията е адресирана до министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, до Министерство на здравеопазването, министерство на финансите, комисията по здравеопазване към Народното събрание.

Г-жа Бянкова сподели, че решението да връчат декларацията на областния управител са взели единодушно. Областният управител е представител на държавата в областта и той е човек, който винаги е бил съпричастен с проблемите на здравеопазването в област Сливен.

Областният управител заяви, че винаги е работил добре с медицинските работници от областта.

Областният управител благодари за работата им по потушаването на епидемиите от грип и морбили в края на 2009 г. и началото на 2010 г.

Той изказа задоволство от работата по изготвянето на здравната карта и здравните реформи в системата на територията на областта.

Областният управител прие декларацията. Той се ангажира през следващата седмица да съдейства за организирането на среща в областна администрация с министъра на здравеопазването. На бъдещата срещата областният управител препоръча на лекарите да са конкретни в исканията си и препоръките към министъра. Реформата в здравеопазването е крайно наложителна и не търпи отлагане.

Публикуваме протесната декларация за да могат гражданите да се запознаят с нея.

 

Photos

снимкаснимка

Files

декларация [29.0KB]

Microsoft Word Document