Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител проведе среща с представители на Български хелзинкски комитет

03 ноември 2010 16:51,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1071
снимка

От 2 до 4 ноември 2010 г. в област Сливен се проведе планирано посещение на екип от Български хелзинкски комитет. Целта на посещението е провеждане на изследване „Документиране на развитието на епидемията от морбили в Сливен. Установяване на нарушени основви човешки права на засегнатото население.”

Намирането на решения на основни въпроси относно обхвата на епидемията от края на 2009 началото на 2010 г, факторите, довели до епидемията, намесата на отговорните институции, нарушените права и последици.

На 2.11.2010 г. в Областна администрация Сливен, областният управител проведе среща с представителите на Български хелзинкски комитет, с представители на РЗОК Сливен, Окръжна прокуратура, РЦЗ, РИОКОЗ и община Сливен.

На срещата областният управител благодари на всички държавни институции за бързите и навременни предприети мерки за овладяване на епидемична ситуация в областта. Той благодари и на д-р Банков и неговия екип от Български хелзинкски комитет за посещението в Сливен. Сътрудничеството между Български хелзинкски комитет и областна администрация в името на обществения интерес ще е основна дейност.

Снимки

снимкаснимка