Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още фирми се включват с големи дарения в кампанията „Заедно за теб!“ на Община Сливен

10 април 2020 13:57, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 529
---

И днес сливенски фирми продължават да се включват с дарения за Общинската хранителна банка „Заедно за теб!“, организирана по инициатива на кмета Стефан Радев.

Днес „Еко Асорти-05“ ЕООД дари 300 пакета брашно, 300 - макарони, 408 пакета ориз, 408 - леща и 408 - боб, на стойност около 2500 лева.

„Намираме се в трудни времена и никой не трябва да бъде забравен. Решихме да се включим в кампанията на Община Сливен „Заедно за теб!“, за да помогнем на най-уязвимите групи хора в нашия град. Можем всички заедно да покажем съпричастност и доброта и да бъдем от полза на нуждаещите се. Общината е създала чудесна организация и помощта, която оказва на всички, е много добра“, казаха от фирмата.

В кампанията се включиха също „Кънчев и синеве“ ООД и „Карибу“ ООД, които заедно оставиха в хранителната банка 25 единични пакета, включващи ориз, олио, леща, макарони, брашно. Другата седмица ще дарят още 25, като общата стойност на дарението е около 600 лева.

„Всички трябва да сме съпричастни в този момент и да помогнем с каквото можем, особено за хора, които се намират в тежко положение. Правим го от съпричастност и искаме да помогнем“, казаха представителите на фирмите.

Магазини „Мерканто“ също се отзоваха в инициативата. Тяхното дарение включва нахут, боб, маслини, макарони, консерви, на стойност около 4 500 лева.

„Кампанията на Община Сливен е много добра. Чрез нея показваме на обществото, че можем да бъдем сплотени и заедно да помогнем на нуждаещите се. Всеки, който може, смятам, че е хубаво да се включи“, заяви управителят Емил Чанев.

„Мелница Сливен“ АД направи дарение от 2 тона брашно.

Наличният състав на Военно формирование 25 220 дари 232 пакета с продукти от първа необходимост.

Ден след обявената кампания фирма „Джорджес 1990“ ЕООД направи първото голямо дарение в хранителната банка – брашно и леща на стойност над 1200 лева.

В четвъртък дарение постъпи от „Казакос и сие “ ЕООД. Компанията дари 1 палет олио и 1 тон картофи на стойност 1740 лева.

В хранителната банка „Заедно за теб!“ на Община Сливен продължават да пристигат хранителни продукти от още фирми и десетки граждани, които пожелаха да останат анонимни.

Кметът Стефан Радев благодари на всички, които се включват в кампанията.

„За толкова кратко време показахме, че всички заедно можем да бъдем обединени и да помагаме на хората в нужда. Истински горд съм, че институции, бизнес и граждани си подадохме ръка за една кауза – съпричастност към страдащите и нуждаещите. И вярвам, че това не се случва само, защото сме на прага на един от най-важните християнски празници. Показваме, че доброто е вътре в нас. Благодаря ви от сърце!“, каза кметът Стефан Радев.

По инициатива на кмета Стефан Радев Община Сливен обяви кампанията „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка в началото на седмицата. Тя има за цел да помага на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Всеки, който има възможност и желание, може да се включи като дари пакет с хранителни продукти от първа необходимост, включващи:

1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 9 до 16 часа. Продуктите ще се даряват приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията.

Кампанията продължава.

10.04.2020 г.

Снимки

---------------------------------------