Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължават мерките за безопасност по време на извънредното положение в община Сливен

11 април 2020 10:51, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 523
---

Шест мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете вече са монтирани на пазара и църквите в Сливен - "Свети Димитър", "Свети Никола", "Света София", "Света Богородица" и "Света Троица". Съоръженията ще останат там за периода на празниците от днес до 20 април. Целта е чешмите да бъдат използвани от евентуални посетители по време на празниците, но Общината апелира гражданите да останат по домовете си заради извънредното положение и необходимост от спазване на мерките за безопасност.

Кметът Стефан Радев призовава вярващите към отговорност и личен пример, който да дадат в тази безпрецедентна ситуация. "Предпазливостта и самодисциплината са много важни за преодоляването на кризисни моменти, при които си даваме сметка какво имаме и как трябва да го съхраним. Нека бъдем дисциплинирани и разумни, да мислим за близките си и да правим най-доброто за тях", каза кметът Стефан Радев.

На днешното заседание на Общинския кризисен щаб стана ясно, че на денонощните телефони са получени сигнали предимно за силна музика. Има и обаждания за струпвания на повече хора на едно място, едно - за неспазване на карантина и едно за завърнал се от чужбина. Не са регистрирани сигнали за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания.

От щаба напомнят, че в събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 8 до 16 часа. Всеки търговец и клиент трябва да ползва предпазни маски и да спазва и изискването за дистанция от 2 метра, което предполага максимум 30 клиенти на една алея. Задължително е всеки търговец да спазва лична хигиена и да извършва дезинфекция на сергията си.