Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От 12 април са в сила допълнителни мерки, свързани с извънредното положение

12 април 2020 08:41,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 504

Министърът на здравеопазването разпореди допълнителни мерки, свързани с удължения срок на обявеното извънредно положение.

От днес, 12 април, носенето на предпазни маски за лицето, за еднократна или многократна употреба, или шал, кърпа и други средства, покриващи носа и устата, става задължително. Всички граждани трябва да спазват разпореждането, когато се намират в закрити или на открити обществени места, в това число – транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др. Обществени са и местата и пространствата, които са свободно достъпни и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за обществени места, на които се предоставят обществени услуги. Тези мерки са разпоредени в заповед № РД-01-197 от 11 април 2020 г. и са в сила до 26 април 2020 г., включително.

Със заповед № РД-01-199 от 11 април 2020 г. на здравния министър се преустановява функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси на 12 април 2020 г. и от 16 април 2020 г. до второ нареждане. В периода от 13 до 15 април, включително, търговците на кооперативните пазари и цветните борси могат да реализират своята продукция, в това число и бързо развалящите се стоки и продукти, при строго спазване на противоепидемичните мерки – социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция.

Със същата заповед са указани стоките, които могат да се предлагат на фермерските пазари.

Целият текст на двете заповеди - в прикачените файлове.

Файлове

Заповед 197 [116KB]

Portable Document Format File

Заповед 199 [112KB]

Portable Document Format File