Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът посети „Аглика“ – Твърдица, където се произвеждат защитни облекла

12 април 2020 13:47,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 685
Управителят П.Петков показа на премиера Б.Борисов производството на "Аглика".

Министър-председателят Бойко Борисов посети на 12 април текстилното предприятие „Аглика трейд“ в Твърдица. „Нека българите да видят как в тези условия има предприятия, които се справят героически в подкрепа на хората на първа линия. Ако искаме да запазим и ние първата линия, ще си останем вкъщи. Докторите заслужават не само да им ръкопляскаме, но и да ги пощадим. Изпуснем ли тази болест и този пик, ще има претоварване и ще дойдат хладилните камиони“, каза премиерът, цитиран от пресцентъра на МС. Заради епидемията „Аглика“ реорганизира дейността си и в момента произвежда защитни облекла за многократна употреба. По време на визитата си Борисов бе придружен от земеделския министър Десислава Танева, както и от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ръководител на националния логистично-координационен център гл.комисар Николай Николов. Управителят на фабриката Петко Петков показа на гостите производствената база.

 

Фирмата в Твърдица произвежда по над 10 000 метра плат дневно и по 3000 защитни облекла, като капацитетът може да бъде разширен значително. С помощта на правителството са осигурени висококачествени материали за изработката, така че лекарите, носейки облеклата, да бъдат спокойни за защитата си. Предприятието, дало работа на 2500 шивачки, разработва също маски с висока защита, като след процеса на акредитация, могат да бъдат произвеждани милиони бройки.

Облеклата са доставени на лекарите, част от тях вече се подменят с нови. Към тях има голям интерес и от чужбина, но на първо място трябва да бъдат обезпечени българските лекари и работещите на първа линия, както и да се гарантира резерв за страната ни.

Снимки: правителствена пресслужба

Снимки

Момент от посещението - 2Момент от посещението - 3Гл.комисар Николов лично демонстрира предпазните облекла.