Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се включи в кръводарителска акция

13 април 2020 14:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 465
---

Кметът на Сливен Стефан Радев се включи в кръводарителска акция, провокирана от призива на Министерството на здравеопазването. От там съобщиха, че центрове в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв, което ограничава възможностите за попълване на необходимите депа от кръв и кръвни съставки. Кметът и неговият заместник Любомир Захариев дариха кръв в Центъра по трансфузионна хематология в Сливен, който се намира в ДКЦ-2 на първия етаж.

„Апелирам към всеки, който има възможност и е в добро здраве, да дари кръв, за да помогнем на кръвния център и на пациентите, които се нуждаят от кръвопреливане за животоспасяващи и спешни операции“, каза кметът Стефан Радев.

Кръводаряването се извършва при спазване на всички санитарно-хигиенни правила. На всеки от дарителите се извършва рутинен скрининг и не се допуска кръводаряване от лица с клинично проявени респираторни инфекции.

От ежедневно преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н. Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв.

Центърът в Сливен работи с граждани всеки делничен ден от 8 до 14 часа.

 

13.04.2020 г.