Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен продължава да изпълнява стриктно мерките за неразпространение на коронавирус

22 април 2020 11:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 653
---

На територията на община Сливен потвърдените случаи на заразени с коронавирус са 26, сочи справка на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването към 21 април. Активните случаи са 14, трима са починалите, а 9 - излeкуваните пациенти. През последното денонощие на дежурния телефон на Общината са получени няколко сигнала за струпване на групи от хора.

Осъществява се непрекъснат контрол на входовете и изходите в кв. „Надежда“, съобщиха от полицията по време на днешното редовно заседание на Общинския кризисен щаб. Засиленото полицейско присъствие там остава, продължават проверките и санкциите за неизпълнение на предписанията, наложени за ограничаване разпространението на коронавирус. Не се допуска излизането на големи групи от хора и лицата трябва да са с лични предпазни средства. Вътре в квартала също се правят проверки за спазване на наложена карантина, за носене на предпазни маски и струпване на много хора на едно място. Кметът Стефан Радев подчерта, че институциите продължават да работят съвместно и при пълна координация. Той припомни, че Община Сливен беше първата в страната, която въведе засилено полицейско присъствие в ромския квартал, беше засилена и информационната кампания сред живеещите там, за опасността от заразата и мерките, които трябва да се спазват.

„Действията ни са насочени единствено и само в подкрепа на гражданите за опазването на тяхното здраве. Предприехме редица мерки за овладяване на кризата, но най-важна е социалната изолация на всички, която и към момента трябва да се спазва“, каза още кметът.

В квартал „Надежда“ Община Сливен оборудва и самостоятелно помещение, което да се използва при необходимост за изолация на лица със съмнения за коронавирус инфекция. Периметърът на обходи и наблюдения, извършвани от екипите на Общинска охрана и СОТ, съвместно с органите на МВР беше разширен.

Справката с броя на потвърдените случаи на заболелите в Сливен, както и на общия брой на карантинирани лица, се намира в прикачения файл. Данните са от Националната информационната система на Министерството на здравеопазването.

22.04.2020 г.

 

 

Файлове

Справка [184KB]

Portable Document Format File