Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отменя се задължителното носене на маски, пада забраната за посещение на паркове

01 май 2020 16:03,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 569

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отмени задължителното носене на маски и други предпазни средства за лицето на обществени места. Отменена е и забраната за посещение на паркове и планини. Това стана с негови заповеди, издадени на 1 май, след среща с премиера и членове на правителството с Националния оперативен щаб по повод разпространението на Ковид-19.

 

Всички лица, които се намират на открити обществени места /в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки/ са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата, се посочва в заповедта за отпадане на задължителното носене на маски за еднократна или многократна употреба и други предпазни средства за лицето.

 

Областните управители и кметовете на общини ще създадат необходимата организация за посещенията на гражданите на национални и природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

 

Заповедите - в прикачените файлове.

 

Файлове

Заповед №247 [45.7KB]

Portable Document Format File

Заповед №248 [42.4KB]

Portable Document Format File