Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десетки се простиха с д-р Илияна Иванова

03 май 2020 14:20, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 години, брой четения: 1153
---

Десетки колеги и приятели се простиха символично с д-р Илияна Иванова днес по време на поклонение, организирано пред МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. С минута мълчание и нестихващи ръкопляскания те почетоха жената, посветила живота си на това да лекува другите.

С трогателни думи директорът на болницата д-р Васислав Петров, д-р Милена Ченкова – началник на Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен и д-р Богдан Сотиров- председател на Сливенския лекарски съюз припомниха саможертвата на своята колежка и изразиха надежда,че осиротялото й семейство, което също е заразено с коронавирус, ще оздравее и ще се справи с тежката ситуация.

„От понеделник медици от Областната болница ще бъдат помолени да отидат и доброволно да работят един месец в Инфекциозното отделение, тъй като там персонала не достига“, каза д-р Васислав Петров и обеща, че въпреки всички трудности това отделение ще продължи да функционира и да лекува гражданите на Сливен.

Освен колеги, за да почетат починалата лекарка пред лечебното заведение, където е работила тя, дойдоха и граждани. Те поднесоха цветя и запалиха свещички в нейна памет, а някои си спомняха как д-р Иванова им е помогнала през годините когато е работила към Спешна помощ и в Инфекциозното отделение на Областната болница.

Припомняме,че снощи колегите й организираха бдение в нейна памет пред входа на Спешна помощ Сливен, а в 21.00 часа я аплодираха в последния й път под звука на пуснатите сирени на линейките.

SlivenPost

Снимки

---

Файлове

Видео [57.0MB]

MPEG-4 Video File