Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздравление от кмета Стефан Радев по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменос

24 май 2020 08:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 533
---

Скъпи съграждани,

Днес отбелязваме 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

Светъл празник, който всеки българин посреща с трепет и вълнение, защото просветата винаги е била важна за народа ни, съхранил се чрез нея като нация, запазил българската идентичност и самосъзнание. Като потомци на славен народ, не трябва да забравяме кои сме, от къде сме тръгнали, какво сме постигнали, да вървим напред за едно по-добро бъдеще и още по-големи духовни стремежи.

Тържественият химн на просветата „Върви, народе възродени“, превърнал се в символ на будното българско съзнание, на нашите стремления към образование и грамотност, повече от век продължава да ни изпълва с гордост, звучи все така гръмко, прославяйки делото на Светите братя и учители Кирил и Методий. Нека с действията и усилията си покажем, че сме достойни последователи на нашите предшественици, които ни завещаха велико минало, богата култура и традиции. Поздравявам всички дейци на културата и изкуството, които предават пламъка на знанието през годините.

В деня на най-българския празник искам да поздравя и благодаря на всички учители, които избраха и приеха тази благородна професия като свое лично призвание. Да продължават да подкрепят и напътстват децата и младежите по пътя им към нови знания и умения, да бъдат техния модел на подражание и поведение, които са ключови за тяхното бъдеще.

Скъпи деца,

Нека любознателността ви води към нови и непознати светове, учете се от най-добрите и търсете отговори на всички въпроси. Надграждайте постигнатото познание и работете упорито и неотклонно в името на своите идеали и мечти. Помнете, че образованието и знанията са най-сигурният гарант за бъдещи успехи, който ще ви разкрие необятен кръгозор от възможности.

Нека в сложната обстановка, в която се намираме в момента си пожелаем здраве, повече оптимизъм и вяра, че заедно ще се справим със всяко предизвикателство!

Честит празник!