Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои сесия на Общински съвет-Сливен на 28 май

26 май 2020 13:45, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 513
---

27 са точките, заложени в предварителния дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет-Сливен, което ще се проведе от 9 часа на 28 май. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината, то ще се състои отново в спортната зала на Станка Златева, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, посочи председателят на местния парламент Димитър Митев.

По думите му сред водещите предложения за гласуване са изменението на общинския бюджет, сключването на споразумение за партньорство между Община Сливен и Българо-китайската търговско-промишлена палата, както и разкриването на Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Общинските съветници ще гласуват и освобождаването от наеми за ползвателите на общински нежилищни имоти, които се намират в учебни заведения, детски градини и детски ясли за периода от 14.05.2020 г. до 30.06.2020 г. Ще бъде гласувано и намаляването на наеми на заведения за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници, предоставени за управление на ОП „Общински пазари“ и освобождаване от заплащане на такса за периода от 17.04.2020 г. до 19.04.2020 г. на ползвателите на търговските маси на Централния общинския пазар, както и на тези в кварталите „Сини камъни“ и „Дружба“. В това число попада и намаляването на наемите на ветеринарните аптеки, агроаптеки, магазини за сортови семена и паркинг за периода 13.03.2020 г. до 13.05.2020 г.

На сесията предстои да бъде разгледано и сключване на договор за краткосрочен общински заем с „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД, свързан с реализация на проект по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Сред точките в дневния ред попадат и годишните финансови отчети за 2019 г. на „ДКЦ 1-Сливен“ ЕООД, „ДКЦ 2-Сливен“ ЕООД, „Дентален център-1 Сливен, „Пътнически превози“ ЕООД, „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ ЕООД и „Обреден комплекс“ ЕООД.

В хода на сесията ще бъдат гласувани и разпоредителни сделки с общинска жилищна собственост, одобряване на подробни устройствени планове и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

26.05.2020 г.