Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет в Сливен ще заседава отново в спортната зала на Станка Златева

26 май 2020 13:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 499
---

27 са точките, заложени в предварителния дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет-Сливен, което ще се проведе от 9 часа на 28 май. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината, то ще се състои отново в спортната зала на Станка Златева, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, посочи председателят на местния парламент Димитър Митев.

По думите му сред водещите предложения за гласуване са изменението на общинския бюджет, сключването на споразумение за партньорство между Община Сливен и Българо-китайската търговско-промишлена палата, както и разкриването на Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Общинските съветници ще гласуват и освобождаването от наеми за ползвателите на общински нежилищни имоти, които се намират в учебни заведения, детски градини и детски ясли за периода от 14.05.2020 г. до 30.06.2020 г. Ще бъде гласувано и намаляването на наеми на заведения за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници, предоставени за управление на ОП „Общински пазари“ и освобождаване от заплащане на такса за периода от 17.04.2020 г. до 19.04.2020 г. на ползвателите на търговските маси на Централния общинския пазар, както и на тези в кварталите „Сини камъни“ и „Дружба“. В това число попада и намаляването на наемите на ветеринарните аптеки, агроаптеки, магазини за сортови семена и паркинг за периода 13.03.2020 г. до 13.05.2020 г.

На сесията предстои да бъде разгледано и сключване на договор за краткосрочен общински заем с „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД, свързан с реализация на проект по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Сред точките в дневния ред попадат и годишните финансови отчети за 2019 г. на „ДКЦ 1-Сливен“ ЕООД, „ДКЦ 2-Сливен“ ЕООД, „Дентален център-1 Сливен, „Пътнически превози“ ЕООД, „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ ЕООД и „Обреден комплекс“ ЕООД.

В хода на сесията ще бъдат гласувани и разпоредителни сделки с общинска жилищна собственост, одобряване на подробни устройствени планове и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

26.05.2020 г.