Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира приемът на ученици в първи клас

26 май 2020 16:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 560
---

Модулът за регистрация на заявленията за прием на учениците в първи клас за учебната 2020/2021 г. беше отворен днес в 13 часа. Достъпът до специализирания сайт за прием се осъществява от официалния сайт на Община Сливен (www.sliven.bg) или директно от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/ .

В първия час от отваряне на системата бяха регистрирани 489 заявления, а към 16 ч. техният брой е 662.

До края на месец юни ще бъдат извършени три класирания в съответствие с утвърдения от Кмета на община Сливен график на дейностите. Родителите могат да се запознаят с него от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf .

В случай че след приключване на трите предвидени в графика класирания останат свободни места в училищата и има желаещи за прием, ще бъде организирано допълнително класиране. Информация за него ще бъде публикувана в раздел „Новини“ на специализирания сайт за прием.

И през учебната 2020/ 2021 г., водещ критерий ще бъде близостта на училището до постоянния или настоящия адрес на детето, като при извършване на класирането, децата се разпределят в четири групи в зависимост от периода на уседналост.

В първа група на уседналост освен деца с постоянен или настоящ адрес в прилежащия район на училището, който не е променян в последните над 3 години преди подаване на заявлението, попадат и децата, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище, независимо от постоянния и настоящия им адрес. Прилежащите към училищата райони остават непроменени, като родителите могат да се запознаят с тях от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/area .

Община Сливен напомня на родителите, че след записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика за прием.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

26.05.2020 г.