» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Трима големи фаворити в Bet365 да спечелят Ролан Гарос през 2020 година

29 May 2020 15:36, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 3 years ago, number of readings: 584
Трима големи фаворити в Bet365 да спечелят Ролан Гарос през 2020 година

Най-големият тенис турнир на клей в света - Ролан Гарос, бе отложен за есента на 2020 година заради пандемията от коронавирус. Турнирът в Париж по традиция започва в края на пролетта - на 24 май, като финалът тази година трябваше да бъде на 7 юни. Заради covid-19 и отлагането на всички тенис турнири до август, Ролан Гарос е с нови дати за провеждане: 20 септември - 4 октомври. Все още обаче не е ясно дали тунрирът ще се състои, като директорът на надпреварата обяви, че се прави всичко възможно Откритото първенство на Франция да се проведе, като турнирът ще зарадва милиони тенис фенове.

 

Големите фаворити в Бет36 за спечелването на Ролан Гарос са трима - разбира се в ролята на фаворит е Рафаел Надал, който има рекордните 12 титли в Париж. Коефициентът за него е 1.90 да спечели Ролан Гарос, докато Доминик Тийм и Новак Джокович са с по 4 коефициент. Сърбинът има само една титла от турнира, докато Доминик Тийм участва на финалите в последните две години, но загуби от Рафаел Надал – с 0:3 сета през 2018 година и с 1:3 сета през миналата година.

 

Останалите водещи тенисисти са с огромни коефициенти за триумф на Ролан Гарос – Анди Мъри е с 17 коефициент, Стефанос Циципас е с 19 коефициент, Стан Вавринка е с 34 коефициент и т.н. Шансовете на Григор Димитров да спечели Ролан Гарос пък са оценнени ан 101 коефициент, колкото е ставката за тенисисти като Яник Синер и Жо-Вилфрид Цонга.

 

Всяка година в последното десетилетие, Рафаел Надал влиза като фаворит за спечелването на Ролан Гарос. Най-добрият тенисист на Испания е спечелил 12 титли в Париж – той има общо 19 трофея от Големия шлем. „Кралят на клея“ печели първата си титла в Париж през 2005 г. като тийнейджър. В продължение на четири поредни години той доминира в Париж. След това Надал има някои колебания на Ролан Гарос, но бързо показва кой е най-добрият тенисист на червено и до ден днешен е номер едно на тази настилка.

 

Новак Джокович и Доминик Тийм ще трябва да надскочат себе си, за да победят Рафа Надал на клей. Дори без нито един турнир на клей преди евентуалното провеждане на Ролан Гарос, Надал със сигурност ще бъде отлично подготвен и ще се стреми към 13-ата си титла в Париж.

 

Междувременно тенисът се завръща след пандемията от коронавирус с демонстративни турнири в САЩ и Европа. Постепенно спортните събития се нормализират, като във футбола в средата на май се поднови немската Бундеслига. В Германия Байерн Мюнхен е фаворит за титлата и се представя много силно през този сезон, като феновете на спорта ще следят с интерес дали отново баварците ще спечелят титлата в Бундеслигата. Очаква се почти всички футболни първенства да се подновят през юни. Заедно с това ще има и тенис турнири, като най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви участие на мини демонстративни турнири на Балканите. Гришо ще вземе участие на организираните от Джокович турнири от сериите Adria Tour в градовете Белград и Задар.