» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен ден по ОП„Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”

15 November 2010 16:58,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1411
снимка

На 15.11.2010 г. /понеделник/ от 11.00 часа в заседателната зала на областна администрация, се проведе информационен ден по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. Той се организира по инициатива на г-жа Десислава Танева, Народен представител от ПП „ГЕРБ” и председател на парламентарната комисия по земеделие и гори в Народното събрание и със съдействието на областния управител г-н Марин Кавръков.

На срещата присъстваха заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров и г-н Диан Червенкондев- народен представител от ПП „ГЕРБ”.

Г-жа Марияна Велкова-Изпълнителен директор на Агенцията на малките и средни предприятия /ИАНМСП/, г-жа Мария Младенова-началник сектор „Търгове и договаряне” в ИАНМСП, г-жа Силвия Стоянова-експерт в ИАНМСП и г-н Ангел Ковачев- експерт в дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерство на икономиката и енергетиката, представиха основните приоритети на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за настоящия програмен период, насочени директно към бизнеса. Действието на Програмата е за периода от 2007 до 2013 г. и е финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Общият размер на публичните финансови средства, който ще се усвоят е приблизително 1,2 млрд. евро.

Информационния ден бе посетен от представители на 53 фирми, финансови институции и общини от област Сливен. Представителите на бизнеса имаха възможност детайлно да се запознаят с условията и начина на кандидатстване и процедурите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Желанието на г-жа Десислава Танева бизнеса да получи информация от първа ръка за финансовите възможности на програмата „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. се прие много позитивно от местните фирми.

Областният управител г-н Марин Кавръков обеща, че в областна администрация ще се предостави един кабинет, в който експерти от Агенцията на малките и средни предприятия в определени дни по график ще могат да консултират фирмите по подготовка на документите за кандидатстване по програмите.

Тази пилотна идея се одобри от г-жа Марияна Велкова и ако тя заработи рационално ще се приложи и в другите области. На финала на информационния ден г-жа Марияна Велкова обеща, че ще се организират още такива регулярни срещи след анализ на потребностите и желанията на местните фирми.

Photos

снимкаснимкаснимка