Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

18 нови случая на Ковид-19 са регистрирани в област Сливен

10 юни 2020 10:08,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 494

Към 10 юни в Сливенска област бяха регистрирани 18 нови случая на Ковид-19, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Десет от тях за от община Нова Загора: семейство лекари, които са приети на лечение в болнично заведение в Стара Загора и 8 работници във фирма на територията на Стара Загора, които са под домашна карантина и наблюдение на общопрактикуващи лекари и РЗИ.

Останалите новозаболели са от Сливен. От тях двама са под домашна карантина. Останалите са настанени в инфекциозните отделения на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ – Сливен към ВМА. Сред сливенските пациенти е дете на 5 години, служител на реда и медицинска сестра, която е работила допълнително и в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Една от пациентките, приета в болнично заведение в Сливен, е от положителните за коронавирусни инфекции работнички в старозагорската фирма.

Към 10 юни в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ има 3 свободни легла. В МБАЛ – Сливен се очаква да бъдат изписани пациенти и свободните легла ще станат 6. Обсъжда се отварянето на Ковид-отделение в общинската болница „Св.Петка Търновска“ в Нова Загора. В момента се провежда извънредно заседание на Общинския кризисен щаб в Нова Загора във връзка с разпространението на коронавируса.