Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици безплатно ще плуват и провеждат учебните си часове по физическо възпитание и спорт

16 ноември 2010 17:00,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1139
снимка

На 16.11.2010 г. в областна администрация се проведе работна среща по инициатива на г-н Николай Даков, гл.експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Срещата е организирана със съдействието на областния управител г-н Марин Кавръков и цели реализирането на социална програма, чрез която ученици от 5 до 12 клас от община Сливен безплатно да плуват и провеждат учебните си часове по физическо възпитание и спорт. Идеята е да се заложат в учебната програма за ІІ – рия учебен срок по 10 учебни часа по спорт плуване, който да се провеждат в единствения плувен басейн в града, този на ХІ – то СОУ.

Инженер Ангел Ангелов, изпълнителен директор на Топлофикация-Сливен е предвидил и има желанието да предостави безплатно топла вода и отопление на плувния басейн, в който учениците от община Сливен да могат да плуват в свободното си време.

Към момента около 200 ученика от ХІ – то СОУ ползват басейна в часовете си по физическо възпитание и спорт. Те и при реализирането на настоящата идея приоритетно ще ползват плувния басейн. За да се уплътни ефективно използването на тази материална база е необходимо и ученици от останалите училища да имат достъп до нея.

Областният управител г-н Марин Кавръков организирайки тази среща се запозна с фактическата обстановка, миналия опит и проблемите, които евентуално ще съпътстват реализирането на тази идея.

На срещата стана ясно, че ще е необходим финансов ресурс за да не се натовари допълнително бюджета на ХІ – то СОУ.

Общинските съветници г-н Иван Петров и Красимир Кръстев поеха ангажимент да осигурят средства чрез общината. Г-н Стефан Шевкенов, председател на клуба по плуване ще предложи програми по плуване, които да се провеждат в плувния басейн и ще помогне с професионални учители и спасители.

Областният управител г-н Марин Кавръков насрочи нова работна среща за 29 ноември 2010 г от 10 часа където всички ангажирани представители ще излезнат с готова програма, за да може в началото на новата 2011 година тя се реализира на територията на град Сливен.

 

Снимки

снимка