» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ученици безплатно ще плуват и провеждат учебните си часове по физическо възпитание и спорт

16 November 2010 17:00,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1150
снимка

На 16.11.2010 г. в областна администрация се проведе работна среща по инициатива на г-н Николай Даков, гл.експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Срещата е организирана със съдействието на областния управител г-н Марин Кавръков и цели реализирането на социална програма, чрез която ученици от 5 до 12 клас от община Сливен безплатно да плуват и провеждат учебните си часове по физическо възпитание и спорт. Идеята е да се заложат в учебната програма за ІІ – рия учебен срок по 10 учебни часа по спорт плуване, който да се провеждат в единствения плувен басейн в града, този на ХІ – то СОУ.

Инженер Ангел Ангелов, изпълнителен директор на Топлофикация-Сливен е предвидил и има желанието да предостави безплатно топла вода и отопление на плувния басейн, в който учениците от община Сливен да могат да плуват в свободното си време.

Към момента около 200 ученика от ХІ – то СОУ ползват басейна в часовете си по физическо възпитание и спорт. Те и при реализирането на настоящата идея приоритетно ще ползват плувния басейн. За да се уплътни ефективно използването на тази материална база е необходимо и ученици от останалите училища да имат достъп до нея.

Областният управител г-н Марин Кавръков организирайки тази среща се запозна с фактическата обстановка, миналия опит и проблемите, които евентуално ще съпътстват реализирането на тази идея.

На срещата стана ясно, че ще е необходим финансов ресурс за да не се натовари допълнително бюджета на ХІ – то СОУ.

Общинските съветници г-н Иван Петров и Красимир Кръстев поеха ангажимент да осигурят средства чрез общината. Г-н Стефан Шевкенов, председател на клуба по плуване ще предложи програми по плуване, които да се провеждат в плувния басейн и ще помогне с професионални учители и спасители.

Областният управител г-н Марин Кавръков насрочи нова работна среща за 29 ноември 2010 г от 10 часа където всички ангажирани представители ще излезнат с готова програма, за да може в началото на новата 2011 година тя се реализира на територията на град Сливен.

 

Photos

снимка