Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи ремонтът на сградата за новите яслени групи в квартал "Дружба"

22 юни 2020 14:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 546
ясла

Кметът Стефан Радев днес инспектира изцяло обновената сграда, в която се предвижда да бъдат разкрити две нови яслени групи. Беше подписан акт 15 със строителя на обекта. Обновените помещения се намират в един от корпусите към детска градина „Детски рай-2“ в квартал „Дружба“, но яслените групи ще бъдат филиал на съществуващата вече детска ясла № 13. Предстои оборудване на помещенията, а на по-късен етап - обявяването на прием. Разкриването на двете групи е в отговор на очакванията и потребностите на хората от квартала, който е най-големият в града.

По време на инспекцията кметът Радев подчерта, че все по-важно е да се подобряват условията за развитие и възпитание на децата, което е една от концепциите и приоритетите в управлението на настоящото ръководство на община Сливен.

„Това беше обект с много аварии, по който дълги години не е било работено, а сега е изцяло завършен. В нашия град отдавна не е откривана нова ясла. Радвам се, че успяхме да осъществим и този проект, който включва модерна сграда и съвременно оборудване“, заяви кметът Радев. Той поздрави строителя за качествената работа по обекта и екипа на детска градина „Детски рай-2“, който е оказвал съдействие по време на ремонтните дейности.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. След ремонта в западен корпус „А“ помещенията са преоборудвани и вече са готови в тях да бъдат разположени новите две яслени групи от 12 до 16 деца от 10 месеца до 3 години.

За всяка от тях е обособена стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. Персоналът разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на I етаж, гардероб, санитарен възел и душ.

Изградени са също площадки за игри на открито, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с подменена дограма.

Корпус „Б“ също е ремонтиран. В него се помещава кухненският блок, който е преоборудван с нови електроуреди – казан, печки, котлони, хладилници и други, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането е осигурено от Община Сливен.

По време на инспекцията управителят на фирмата-изпълнител Господин Русев благодари за доброто партньорство с Община Сливен и подкрепата в лицето на кмета Стефан Радев, както и на целия колектив на детската градина.

„Пожелавам ви да не спирате да строите обекти и да мислите в дългосрочен план за децата на Сливен“, заяви още управителят Русев.

В тази връзка кметът Радев заяви, че Общината обмисля идеята за разкриването на обща кухня, която да замести всички останали в детските градини.

„Кухнята ще отговаря на всички съвременни изисквания и на нуждите на всяко отделно детско заведение. По този начин ще постигнем най-високи хигиенни стандарти“, посочи кметът.

22.06.2020 г.

 

Снимки

яслаяслаяслаяслаяслаяслаяслаяслаяслаяслаяслаяслаясла