Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От днес предпазните маски са отново задължителни

23 юни 2020 09:40,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 428

От днес, 23 юни, носенето на предпазна маска за лицето става отново задължително в закритите обществени пространства. Мярката се въвежда със заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-354 от 22 юни /цялата заповед – в прикачения файл/.

Носенето на предпазна маска за еднократна или многократна употреба или шал, кърпа, шлем и други средства, покриващи носа и устата, е задължително за всички обществени места, в това число лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, търговски обекти, търговски центрове от типа „МОЛ“ и др. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.

Забранени са свижданията в болниците и в социалните заведения.

Всички спортни мероприятия могат да се провеждат при заетост на местата до 50 на сто от общия капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка или при спазване на дистанция от 1,5 метра. Правилото за до 50 процента заетост от общия капацитет на местата се отнася и до провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др. Същото изискване важи и за културните и развлекателните мероприятия на закрито и открито, както и за дейността на дискотеките, нощните заведения, при провеждането на сватби, балове и други масови събирания.

Файлове

Заповед №354 [283KB]

Portable Document Format File