Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Четири са новите случаи на Ковид-19, няма заразени медици и деца

23 юни 2020 12:56,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 550

Към 23 юни в Сливенска област не са регистрирани деца и медици сред новодиагностицираните за Ковид-19 лица. Новите случаи на коронавирусни инфекции са четири. Две лица, от Сливен и сливенското с. Крушаре, са се инфектирали в семейни огнища. Трето лице е заразено при контакт с живущи в съседен имот в сливенския кв. „Надежда“. Четвъртият случай също е на заболял от Сливен. Той вероятно е инфектиран на работното си място. Епидемиологичното му проучване продължава.

Двама пациенти, на които преди изписването им от болница са взети контролни проби за Ковид-19, са дали отново положителен резултат. Лечението им продължава.

Очакват се резултатите от 28 проби – 17 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 3 на контактни лица и 6 контролни /преди изписване/.

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в областта са 81 /от тях 10 души са медицински персонал/. По 38 болни има в община Сливен и в община Нова Загора, в община Котел са 3-ма, а в община Твърдица – 2-ма.

56 пациенти са приети на лечение в болнични заведения в Сливен, други 8 са хоспитализирани в населени места извън областта.

24 болни се лекуват в домашни условия, като 5 от тях са от община Сливен, 18 – от община Нова Загора и 1 е на домашен стационар на адрес извън Сливенска област.

Общият брой на лицата под домашна карантина е 938 души /581 - в община Сливен, 263 – Нова Загора, 70 – Котел, 24 – Твърдица/. От началото на епидемията досега 6 401 лица в Сливенска област са отпаднали от карантина.

Областният кризисен щаб призовава жителите на Сливенска област да проявят гражданска отговорност, като спазват указаните противоепидемични мерки.