Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

4 важни правила при носене на златни бижута

02 юли 2020 14:51, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 1121
4 важни правила при носене на златни бижута

Златните бижута от древни времена подчертават не само красотата на жената, но и нейния статус, защото златото е скъп метал, който могат да си позволят само богатите хора. А носенето на златни бижута, за да изглеждате винаги стилно и елегантно, е цяло изкуство.

 

По-малко е по-добре!

Това правило действа не само за дрес-кода в офиса, но и на романтична среща или парти. Тънка верижка с малка висулка, мънички, почти незабележими обеци и миниатюрен златен пръстен са подходящи в офиса или при бизнес преговори. Дневните бижута могат да бъдат заменени със златен часовник с дискретен дизайн, ако дрес-кодът не позволява дори обеци. Но вечерта никой няма да ви спре да си сложите комплект - обеци, пръстен и колие с по-големи размери.

 

Възрастта и външният вид на бижутата не са пречка

При избора на златни аксесоари стилистите съветват да не забравяме за възрастта. Смятало се е, че младо момиче с масивни пръстени и обеци и дори с големи камъни изглежда по-старо от годините си. Казват, че подобни бижута са по-подходящи за дами на балзакова възраст, а на 18-годишните са подходящи елегантни елементи, които са леки и не много закачливи.

 

Правила за добър вкус

Как да носите злато, за да не преминете границата между безупречния вкус и вулгарността?

За да направите това, трябва да се запознаете по-добре с етикета за носене на бижута. Не всички жени знаят, че пръстените с големи камъни или масивен декор обикновено се носят на показалеца или средния пръст.

Любителите на обеци-висулки трябва да помнят, че ще изглеждат особено впечатляващи с висока прическа. Ако една жена има дълга лебедова шия, такива аксесоари без съмнение ще й паснат.

Мъжете с висок статус могат да подчертаят своя респект със златни часовници, копчета за ръкавели и щипки. Дебелите вериги с големи кръстове или висулки от злато вече не са признак за богатство, но красноречиво говорят за липса на вкус и чувство за пропорция.

В училище, в болницата, в сауната или на плажа, златните бижута обикновено са неподходящи, с изключение на сватбен пръстен или златен кръст. По-добре е обаче да не парадирате с кръста, а да го носите под дрехите.

 

Злато и дрехи

Златото принадлежи към топлата палитра от цветове, така че златните бижута ще се впишат перфектно в есенния облик, съчетавайки се с всички нюанси на жълто, кафяво и оранжево. Този метал свети като слънцето, така че естествените материали като кожа, велур, памук, лен, вълна и трикотаж ще бъдат съвсем подходящи. Много големите бижута изискват минимализъм в дрехите, в противен случай ще има бюст с декор.

Ако харесвате хипи стил с много ресни, флорални щампи и кожени детайли, дори можете да нарушите правилото да не носите твърде много златни бижута едновременно. Няколко златни вериги с различна дължина, пръстени и гривни - защо не, ако са направени елегантно и съответстват на настроението.

 

В нашия магазин Теорея Голд може да намерите най-добрия вариант за купуване на евтино злато! Можете да вземете аксесоари за всякакви дрехи ! Златни пръстени, обеци, колиета, медальони, гривни, синджири с гарантирано качество и сертификат!