» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на първото общо събрание на Сдружението на общините Ямбол, Сливен, Нова Загора, „Тунджа” и Стралджа..

18 November 2010 11:24,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1110

Днес, 18 ноември 2010 г. в град Ямбол, областният управител г-н Марин Кавръков присъства на първото общо събрание на Сдружението на общините Ямбол, Сливен, Нова Загора, „Тунджа” и Стралджа за изграждане на система за регионално управление на отпадъците.

В събранието участваха представители на общините и членовете на сдружението заместник – кметовете на община Ямбол – г-н Иван Кърцъков и г-жа Надя Данкинова, кметът на Сливен г-н Йордан Лечков, г-жа Данка Чиликова, заместник – кмет на Нова Загора, както и заместник кметовете на Стралджа и „Тунджа” г-жа Атанаска Кабакова и г-н Пенчо Пенев, както и областният управител Ямбол г-жа Таня Димитрова.

За председател на сдружението бе избран кметът на Сливен г-н Йордан Лечков. Общото събрание реши да отложи за следващото заседание приемането на вътрешни правила за работа на сдружението. До тогава ще бъдат определени поименно и служителите от всички общини, които ще подпомагат и осигуряват дейността на сдружението.

Сдружението е етап от дейностите по проект „Техническа помощ за създаване на система за интегрирано управление на отпадъците в регион Ямбол /общини Ямбол, Сливен, Нова Загора, „Тунджа” и Стралджа/.