» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 21 ноември 2010 г. се навършват 131 години от рождението на професор д-р Димитър Табаков

19 November 2010 11:37,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 987

На 21 ноември 2010 г. се навършват 131 години от рождението на професор д-р Димитър Табаков. Той е роден в Сливен, учил в Сливенската гимназия. Завършил физико-математически факултет на Софийския университет. Изтъкнат геометър, признат в България и Европа.

Нека всички българи, които уважаваме и ценим своя духовен и интелектуален потенциал по подходящ начин да почетем и споменем този велик българин.

В Сливен Професионална гимназия по икономика носи неговото име. Днес, 19 ноември в 12.30 часа , учениците ще се поклонят пред паметта на професора с цветя на гроба му в Новоселските гробища – до гробовете на Добри Чинтулов, Или Цеков и др.

На 23.11. от 16.30 ч. в зала „Май” се организира традиционното състезание по математика от преподаватели и ученически отбори от професионалните училища в града ни. Ще има занимателни задачи към публиката. Домакин е Професионална гимназия по икономика. В дните около 21 ноември в гимназията се организират презентации на филми и материали.

На страницата на нашия сайт публикуваме презентацията на Мартин Иванов, ученик от ХІ –б клас в Професионална гимназия по икономика «Професор д-р Димитър Табаков».

Files

презентация [16.1MB]

PowerPoint Presentation