Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Шест души са хоспитализирани с COVID-19, трима са на домашно лечение

09 юли 2020 11:25,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 506

Девет са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област. Шестима от болните са хоспитализирани, трима провеждат лечението си в домашни условия.

Шестима от болните са жители на Сливен. Сред тях са двама души, инфектирани в семейно огнище, един пациент, заразил се като контактен и пациент с положителен PCR, направен по негово желание преди предстоящо пътуване в чужбина.

Двама са новозаразените в Нова Загора, като между случаите няма връзка и инфектирането не е станало в огнище на работното място.

Случай на коронавирусна инфекция е регистриран в котленското с.Пъдарево. Епидемиологичното проучване за източника на заразяване продължава.

В община Твърдица няма нови случаи.

Активни за COVID-19 са 99 жители на областта, като сред тях са четирима души – медицински персонал. В Нова Загора болните са 51 лица, от които 43 от града /28 от тях – жители на най-гъсто населения квартал/, останалите са от 7 малки населени места. В община Сливен болните са 37 души, от които 27 са жители на града /болните в най-гъсто населения квартал са намалели на четирима души/, а останалите са от 7 малки населени места. В община Котел случаите са 3, а в община Твърдица – 8, като 5 от тях са регистрирани в града. През последното денонощие няма починали.

От началото на епидемията досега са диагностицирани 319 жители на областта с коронавирусни инфекции. 195 са изписаните. За съжаление, 21 души изгубиха битката с опасната зараза.

Съвместните екипи на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР, които бяха създадени по указания на областния управител Чавдар Божурски, извършиха 4 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на 8 юли. Нарушения не са били открити. Една самостоятелна проверка е осъществена от РЗИ. Тя също е приключила без констатации за нарушения. Проверките от екипи на ОД на МВР са 12, като при тях са съставени 7 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. За нарушителите – физически лица минималната глоба е в размер на 300 лева.

Епидемичната обстановка в Сливенска област остава динамична, с ръст в броя на заболелите спрямо предходното денонощие. Областният кризисен щаб отново препоръчва на гражданите да проявят отговорност и лична дисциплина при спазването на мерките: носене на предпазни маски в закрити площи, спазване на физическа дистанция и редовна дезинфекция.