Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по социален проект на Общината

09 юли 2020 14:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 511
Socialni centrove

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ одобри последния проект от Инвестиционната програма на община Сливен - „Изграждане на общинска инфраструктура за предоставяне на социални услуги“.

Кметът Стефан Радев подписа договора за предоставянето на 100 процента безвъзмездна финансова помощ от програмата на обща стойност 1 999 750,64 лв. Проектът включва изграждане и оборудване на два социални центъра - Център за временно настаняване на бездомни лица и Кризисен център за жертви на домашно насилие. Те ще се помещават в обща сграда, която ще бъде изградена в центъра на Сливен на общински имот на ул. „Любен Каравелов“.

„С подписването на договора за изграждането на двата центъра правим още една успешна крачка напред в реализирането на политиките ни за подобряване качеството на социалните услуги и разширяване обхвата на потребителите. Реагираме адекватно на потребностите и надграждаме мрежата за социални услуги в Сливен“, каза кметът.

В Центъра за временно настаняване на бездомни лица ще се осигурява място за живеене за лица, останали без подслон за срок до 3 месеца в рамките на календарната година. Освен осигуряване на храна и подслон, услугите в центъра са насочени към включването на потребителите в курсове за квалификация и преквалификация, с цел последващо намиране на работа и подпомагане на социалната им адаптация.

Кризисният център за жертви на домашно насилие е предвидено да осигурява комплекс от социални услуги за деца и/или лица, пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация. Услугата ще се предоставя за срок до 6 месеца и е насочена към оказване на индивидуална подкрепа, задоволяване на ежедневните потребности и социално-психологическа помощ, когато се налага незабавна намеса, включително чрез мобилни екипи за кризисна интервенция.

Общият срок за изпълнение на проекта е 30 месеца. Той включва провеждане на всички процедури за избор на изпълнители, строителство на новите сгради, доставка на мебели и оборудване и отчитане на направените разходи.