Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключване на проект по програма "Еразъм +" Английски език, спорт и технологии в нашето училище

29 май 2020 10:28, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 3 години, брой четения: 794
лого

Спортно училище“ Димитър Рохов“ е единствено по рода си училище в Община Сливен. Това е мястото, където децата се превръщат в спортисти- шампиони, в смели млади хора следващи мечтата си - победа на спортните терени. Тук работят педагози отговорни за психологическото и интелектуалното израстване на децата, за получаването на необходимите знания и умения и успешна им реализация в обществото. За да бъде успешен, учителят трябва да използва доказани, ефективни методи на преподаване и заедно с това да бъде новатор, да въвежда нови моменти в организацията на работата си. Една такава чудесна възможност за повишаване на уменията и опита в европейска страна предоставят проектните дейности по програма Еразъм +.

Спортно училище наскоро приключи участието си в проект “Английски език, спорт и технологии в нашето училище“ съфинансиран от Еразъм + . Осъществиха се три мобилности във Великобритания с теми обхващащи спорт, технологии и английски език. Педагогическите специалисти придобиха информация и опит за прилагането на добри практики, които лесно се адаптират към различните възрастови групи, в областта на спорта, използването на технологии при изучаването на английски език и използване на интерактивни методи в образованието.

В следващата фаза на проекта се осъществиха предвидените по програмата на проекта дейности за разпространението на резултатите и интегрирането на придобития опит на територията на училището и извън него. В изпълнение на тази задача, екипът издаде брошури на български и английски език и нов брой на училищния вестник “ Спортист+“, в които представи информация за съдържанието на обученията и придобитият опит.

Поради създалото се извънредно положение на територията на страната, печатните материали с резюме на извършеното по проекта ще бъдат предоставени на училищата от Сливен, както и на други образователни институции, проявили интерес към програмата на проекта, със съдействието на Веселина Бонева - Старши експерт по чужд език и Димитър Назъров - Старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО Сливен.

Снимки

новоново 2