Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на областна администрация присъсва на откриване на обновената и модернизирана сграда на Дом за деца, лишени от родителски г

22 ноември 2010 14:55,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1514
снимка

На 19 ноември 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков и неговите заместници г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров присъстваха в с. Асеновец, община Нова Загора на официалното откриване на обновената и модернизирана сграда на Дом за деца, лишени от родителски грижи „Мария Роза”.

На церемонията по официалното откриване присъстваха кметът на община Нова Загора г-н Николай Грозев и неговия екип, г-н Николай Николов, заместник изпълнителен директор на Агенцията по заетостта /София/, г-н Кольо Колев, директор на Регионална служба по заетостта гр. Бургас, г-жа Янита Манолова, заместник изпълнителен директор АСП, г-жа Румяна Михайлова – изпълнителен директор на ИА „ГИТ”, г-жа Наталия Ефремова, директор на дирекция „ЕФМПП”, г-жа Цвета Богданова, директор на дирекция „Социално подпомагане”, народните представители от Сливенски регион г-жа Десислава Танева, директори на социални заведения на територията на общината и др.

Министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов заедно с кмета община Нова Загора г-н Николай Грозев откриха обновения Дом за деца, лишени от родителски грижи. В Дома стартира процес на деинституционализация по проект „За по-добро бъдеще на децата” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” с откриването на две нови услуги - Център за настаняване от семеен тип и преходно жилище.Сградата е реконструирана по оперативна програма «Регионално развитие».

Реализираните проекти в община Нова Загора са добър пример за това как съвместните действия на държавната и местната власт дават своите резултати. Това е типичен пример за деинституционализация, който работи добре в полза на децата.

Министър Младенов изрази своето задоволство от работата на кмета Николай Грозев и неговия екип по спечелените и реализирани проекти, с които правят нещо прекрасно за възпитаниците на Дома, давайки им сигурност, увереност и уют.

Децата от дома отправиха музикален поздрав към присъстващите гости.

След отслужения водосвет, трикольорната лента заедно прерязаха министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов и кмета г-н Николай Грозев. По стар български обичай бе плиснато и менче с вода и гостите бяха посрещнати в дома с българска погача.

Областният управител г-н Марин Кавръков лично разчупи питката и раздаде на децата от дома. Този жест от негова страна още веднъж доказва, че децата не бива да са инструмент за постигане на определени цели, те са нашето бъдеще и ние възрастните трябва да се грижим за тях във всеки един момент.

По-късно през деня, в Нова Загора се проведе работна среща на министър Младенов заедно с областния управител на Сливен г-н Марин Кавръков, заместник областните управители, кмета на Нова Загора г-н Николай Грозев, народните представители от областта, структурите на МТСП и на социалните партньори.

 

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка