» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ръководството на областна администрация присъсва на откриване на обновената и модернизирана сграда на Дом за деца, лишени от родителски г

22 November 2010 14:55,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1513
снимка

На 19 ноември 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков и неговите заместници г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров присъстваха в с. Асеновец, община Нова Загора на официалното откриване на обновената и модернизирана сграда на Дом за деца, лишени от родителски грижи „Мария Роза”.

На церемонията по официалното откриване присъстваха кметът на община Нова Загора г-н Николай Грозев и неговия екип, г-н Николай Николов, заместник изпълнителен директор на Агенцията по заетостта /София/, г-н Кольо Колев, директор на Регионална служба по заетостта гр. Бургас, г-жа Янита Манолова, заместник изпълнителен директор АСП, г-жа Румяна Михайлова – изпълнителен директор на ИА „ГИТ”, г-жа Наталия Ефремова, директор на дирекция „ЕФМПП”, г-жа Цвета Богданова, директор на дирекция „Социално подпомагане”, народните представители от Сливенски регион г-жа Десислава Танева, директори на социални заведения на територията на общината и др.

Министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов заедно с кмета община Нова Загора г-н Николай Грозев откриха обновения Дом за деца, лишени от родителски грижи. В Дома стартира процес на деинституционализация по проект „За по-добро бъдеще на децата” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” с откриването на две нови услуги - Център за настаняване от семеен тип и преходно жилище.Сградата е реконструирана по оперативна програма «Регионално развитие».

Реализираните проекти в община Нова Загора са добър пример за това как съвместните действия на държавната и местната власт дават своите резултати. Това е типичен пример за деинституционализация, който работи добре в полза на децата.

Министър Младенов изрази своето задоволство от работата на кмета Николай Грозев и неговия екип по спечелените и реализирани проекти, с които правят нещо прекрасно за възпитаниците на Дома, давайки им сигурност, увереност и уют.

Децата от дома отправиха музикален поздрав към присъстващите гости.

След отслужения водосвет, трикольорната лента заедно прерязаха министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов и кмета г-н Николай Грозев. По стар български обичай бе плиснато и менче с вода и гостите бяха посрещнати в дома с българска погача.

Областният управител г-н Марин Кавръков лично разчупи питката и раздаде на децата от дома. Този жест от негова страна още веднъж доказва, че децата не бива да са инструмент за постигане на определени цели, те са нашето бъдеще и ние възрастните трябва да се грижим за тях във всеки един момент.

По-късно през деня, в Нова Загора се проведе работна среща на министър Младенов заедно с областния управител на Сливен г-н Марин Кавръков, заместник областните управители, кмета на Нова Загора г-н Николай Грозев, народните представители от областта, структурите на МТСП и на социалните партньори.

 

Photos

снимкаснимкаснимкаснимка