Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха професионалното образование по инициатива на Десислава Танева

22 ноември 2010 15:46,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 2030
образование

По инициатива на областния лидер на ПП ГЕРБ Десислава Танева бе организирана кръгла маса на тема „Качественото професионално образование в училищата в област Сливен - споделена отговорност". Форумът се проведе днес в областна администрация Сливен.

„Целта на тази кръгла маса беше как да общуваме, как да комуникираме, за да направим една регионална политика за Сливен, в областта на професионалното образование, така че то да дава и да удовлетворява нуждите на регионалния бизнес. Ние трябва да направим така, че да прогнозираме, от какви професионални кадри има нужда бизнеса в областта и така да планираме съответния прием. Другото затруднение, което трябва да преодолеем с общуване и комуникация, е пряката връзка с браншовите организации. За да откликва на нуждите на бизнеса, професионалното образование би трябвало да има по-добра комуникация със съответната браншова организация”, заяви след форума Десислава Танева.

В срещата взеха участие още областният управител Марин Кавръков, Бисерка Василева – началник на РИО – Сливен, директори на професионални гимназии и училища, в които се провежда професионално обучение, представители на регионални сдружения на предприемачите и браншови организации в област Сливен, синдикати и дирекциите „Бюро по труда. По време на кръглата маса бе проведена и анкета с работодатели, с цел проучване на потребностите им от квалифицирани кадри.

Снимки

образование2