» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На Общо събрание на РАО „Тракия“ днес бяха избрани нови членове на ръководните органи

17 July 2020 18:01, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 3 years ago, number of readings: 555
RAO_Trakiq

В Стара Загора днес се проведе Отчетно-изборно събрание на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“. Кметът на община Сливен Стефан Радев беше избран единодушно за председател на Управителния съвет на асоциацията. Сред делегатите на днешния форум беше и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

В рамките на събранието беше представен отчетът на Управителния съвет за дейността на асоциацията през 2019 година. Делегатите гласуваха отчета за изпълнение на миналогодишния бюджет, приеха новия бюджет и работния план за дейността си през 2020 година.

Регионалната асоциация на общини “Тракия” е създадена през 1997 година. В нея членуват 26 общини. Асоцииран член на организацията е Съюзът на тракийските дружества в България. Община Сливен е член на РАО „Тракия“ близо 20 години.

Основните цели на асоциацията са свързани с обмен на добри практики по проекти в подкрепа на местното самоуправление и повишаване ефективността на общините в работата им и взаимодействието с гражданите.