» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Вазовата ода „Левски“ звуча на 18 юли в Сливен

18 July 2020 12:48,
Emission of: District Sliven 3 years ago, number of readings: 578
Актьорът Димитър Марков изпълни одата "Левски" на Иван Вазов

Одата „Левски“ от „Епопея на забравените“ на Иван Вазов прозвуча на 18 юли на площад „Васил Левски“ в Сливен. С вълнуващото изпълнение на актьора от сливенския драматичен театър Димитър Марков бе отбелязана 183-годишнината от рождението на Апостола на свободата. Цветя пред паметника на Левски поднесоха зам.областният управител Камен Костов, зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова и председателят на общинския съвет Димитър Митев. Заедно с членовете на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ към Националното дружество „Традиция“ те се поклониха и отдадоха почит.

По-рано цветя бяха поднесени и пред паметника на Хаджи Димитър на едноименния централен площад в Сливен. На 18 юли 1868 г. е разбита четата на Хаджията и на Стефан Караджа, сформирана с каузата да вдигне всенародно въстание.

Скромните церемонии бяха организирани от община Сливен, в партньорство с Регионален клуб „Хаджи Димитър“, при спазване на разпоредените противоепидемични мерки.

Photos

Цветя и поклон от зам.областния управител Камен Костов.Зам.областният управител, зам.кметът и председателят на ОбС поднесоха цветя и пред паметника на Хаджи ДимитърСкромните церемонии се състояха с участието на РК "Хаджи Димитър"