Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Шестима са изписани от болница, един нов случай на COVID-19 в Сливен

21 юли 2020 12:06,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 489

Шестима пациенти са изписани от болнични заведения след проведено лечение за COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. На 20 юли е регистриран един нов случай на заболяването, според данните в националния информационен портал. Пациентът е с адрес в друга област, но работи в Сливен и провежда лечението си на територията на града.

От началото на епидемията диагностицираните с коронавирусни инфекции жители на областта са 358 души, изписаните – 244, починалите – 23 души, по данни на РЗИ.

Активните случаи са намалели на 91. Най-много болни към момента има в община Нова Загора – 40 души, като 32-ма са жители на града /21 от тях – на най-гъсто населения квартал/, останалите – на осем малки населени места. В община Сливен болните са 34, като 25 от тях са от града /5 – от най-гъсто населения квартал/, останалите – на осем малки населени места. В община Твърдица са инфектирани 16 души, като 14 от тях са жители на града, а останалите – на две малки населени места. В Котел заболял е един, жител на малко населено място.

357 души са под домашна карантина, като 37 от тях са включени за наблюдение през последното денонощие. Най-много са карантинираните в община Сливен – 129 лица. В община Нова Загора броят им възлиза на 91 души, в Твърдица – 69, а в Котел – 68. От началото на епидемията от карантина са отпаднали 8 549 души в областта. Чакат се резултатите от изследванията на 6 лица със симптоми, на 2 лица – медицински персонал /профилактично/, както и от 11 контролни проби на пациенти, на които им предстои изписване.

Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски е задължително за закрити площи, при спазване на физическата дистанция. В условията на епидемия е необходимо да се спазва редовна дезинфекция вкъщи и на работното място и често да се мият ръцете.