Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

83 са активните случаи на COVID-19, трима от болните са медицински персонал

22 юли 2020 12:19,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 492

Активните случаи на COVID-19 намаляха с 16 през последните три дни. Към момента болните в Сливенска област са 83 души, трима от тях са медицински персонал. В община Нова Загора инфектираните лица са 36, като 18 от тях са жители на най-гъсто населения квартал. В община Сливен болните са 30, в община Твърдица – 16, в община Котел – 1.

61 от диагностицираните лица са с леки форми на коронавирусни инфекции и лечението им се провежда в домашни условия, 22 са хоспитализираните. Пациенти в интензивните сектори към момента не са настанени. Болниците в Сливен – областната и военната, които имат COVID-отделения, работят в нормален режим. В началото на месеца членовете на Областния кризисен щаб решиха част от заболелите лица, чието състояние позволява и клиничната картина не протича тежко, да бъдат лекувани на домашен стационар, за да се избегне претоварване на двете болнични заведения с отделения за коронавирусни инфекции.

Новите случаи от 21 юли в Сливенска област са пет, като един от заболелите е медицински персонал. Случаите не са свързани, работните места на пациентите са различни, по данни на РЗИ. Двама са на домашно лечение, трима са хоспитализирани. По общини: три от лицата са жители на Сливен, от различни квартали, един пациент е от Нова Загора. Пациентът от Твърдица живее в най-гъсто населения квартал на улица, където вече са установени положителни за заразата болни. Епидемиологичните проучвания продължават. През последното денонощие няма починали. Очакват се резултатите от 10 проби – 9 на лица със симптоми и една проба на бебе, контактно на заразено лице.

От началото на епидемията диагностицираните лица в областта са 363, изписаните – 257, починалите – 23. Под домашна карантина са 350 души, отпадналите от карантина - 8 575.