Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Засилени проверки за преминаване с велосипеди по главната улица на Сливен

23 юли 2020 16:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 602
Velosipedisty_narusheniq

Екипи на Общинска охрана и полицията в Сливен извършват масови проверки и предупреждения към нарушителите, движещи се по Главната улица с велосипеди, тротинетки, включително електрически, скейтбордове и др. Мярката е свързана с опасността от инциденти, редица жалби от граждани за масово предвижване по главната улица с такива превозни средства и необходимостта от спазване на правилата за движение в пешеходна зона. Сигнали са отправяни и до прокуратурата.

Като орган, прилагащ разпоредбите, касаещи обществения ред, Община Сливен постави допълнителни табели на всички подстъпи към главната улица, с които се забранява движението с двуколесни пътни превозни средства. Полицията налага санкции на нарушителите.

Предвижда се провеждане на информационна кампания в училищата, за да се насочи вниманието на децата и техните родители за безопасно придвижване с велосипеди и спазване на правилата за движение.

Община Сливен апелира към велосипедистите да не карат по пешеходни зони, да бъдат внимателни и да спазват правилата за преминаване по пешеходни пътеки като слизат от велосипедите и ги бутат по време на пресичането.